Township Rollers rollen Blue Diamonds op

door Gerard Poot

Ondanks alle aandacht voor het EK in Portugal wordt er elders in de wereld ook nog echt gevoetbald. Zo ook in de nationale competitie van Botswana, alwaar de Blue Diamonds naar onderen moeten kijken na de 0-1 nederlaag zaterdag tegen de Township Rollers.
Een opvallende rol was weggelegd voor doelman Thabo Ntsiapane, die een fantastische wedstrijd keepte tegen zijn voormalige werkgever en werd verkozen tot man-of-the-match. Een doelpunt in de 57e minuut van Botswanees international Tshepiso “Sox” Molwantwa bleek echter voldoende om de Blue Diamonds-aanhang in rouw te dompelen.
De eerste helft was niet om aan te zien, de Rollers gaven weinig blijk van hun superieure klasse en de enkele keer dat ze doorkwamen bleek Ntsiapane een bruikbare sta-in-de-weg voor de Diamonds, die zelf de bal prompt inleverden zodra deze in bezit kwam.
Met het inbrengen van Cecil Mosojane op de rechtervleugel door de Rollers na de rust, kwam er eindelijk wat leven in de brouwerij en met zijn snelheid en gevaarlijke voorzetten stond hij aan de basis van het enige doelpunt.
Na de goal van “Sox” werden de Diamonds overlopen, echter Ntsiapane frustreerde de tegenstander met een paar briljante saves. In de 70e minuut kreeg Patrick Mathaba op aangeven van Mosojane nog een goede kans, maar hij schoot hopeloos naast.
Aan de andere kant werd voormalig Mochudi Centre Chiefs aanvaller Mooketsi Ditshego vakkundig uitgeschakeld door de Rollers verdediging, wederom geleid door de ervaren Mmoni “States” Segopolo. De Blue Diamonds hebben nu de play-offs misgelopen en moeten zelfs nog vrezen voor degradatie.

(Bron: Chippa Legodimo, Mmegi/The Reporter, Gaborone )